Wat doe jij op een brakdag?

Lieve Annika,

Die planning loopt hier ook regelmatig in de soep. Ik heb natuurlijk geen kinderen, maar ben wel een huis aan het verbouwen en heb ook L. werkt onregelmatige diensten, waardoor onze agenda’s vaker niet dan wel gelijk lopen. Met ook nog de paarden en het lesgeven erbij én vier keer per jaar het ledenblad van de rijvereniging maken wordt het vaak wat krap. Soms slaan we verjaardagen of andere sociale dingen over omdat we net een klus in huis hebben opgepakt. Je kan soms niet anders dan keuzes maken en dat is niet altijd even makkelijk of leuk.

Dit weekend was er echter geen enkele twijfel over wat we zouden doen! Mijn broertje ging namelijk trouwen en daar hebben we natuurlijk alles voor laten vallen. Het was geen traditionele bruiloft, maar een ceremonie in het gemeentehuis van Nijmegen gevolgd door een barbecue en bier feest op een mini-camping in de buurt. Lekker casual, ze trouwden in een spijkerbroek/jurkje en op gympen en de gasten bleven slapen in een tentje of op de hooizolder. Met plassen op een dixie en muziek tot diep in de nacht voor het echte festivalgevoel.

Casual, maar wél met stijl!

Casual, maar wél met stijl!

ti-06

Blauw met wit en hier en daar wat rood

ti-02

Mijn tentje opzetten

ti-03

Tentjes dicht bij elkaar én dixies voor het festivalgevoel!

ti-05

Feestlocatie

Veel drank, veel eten, veel gezelligheid en vooral ook weinig slaap. Je weet, ik ben geen uitslaper, maar ik was al voor 7 uur mijn tent uit en dat was echt wel veel te vroeg. Mijn broertje en zijn kersverse vrouw bleken ook al wakker en aan het opruimen, dus ik kon – na twee koppen groene thee om wakker te worden, soms is het best onhandig als je geen koffie lust – meteen aan de slag met het helpen voorbereiden van het ultieme antikaterontbijt: gebakken eieren, zelfgemaakte worst en brood met witte bonen in tomatensaus. Een echt Engels ontbijt, we hadden alleen geen bacon of versgeperste sinaasappelsap.

ti-04

Het ultieme antikaterontbijt!

Wat doe jij als je te weinig slaap hebt gehad of een beetje teveel hebt gedronken? Ik voel me na een stevig ontbijt vaak al een stuk beter. De rest van de dag doe ik rustig aan. Filmpje kijken, een boswandeling maken, veel thee drinken en vooral lang douchen. Een vette hap eten als ik de kroeg uit kom heb ik nooit gedaan, wél voordat ik de kroeg in ga om een stevige bodem te leggen. Een brakdag beginnen met alcohol is ook niet aan mij besteed. Doe mij maar een smoothie met fruit en yoghurt.

Stiekem vind ik zo’n hangdag wel lekker. Te moe zijn om te klussen of andere energieke dingen te doen, lekker samen met mijn vriendje bijkomen en rustig aan doen. Gelukkig heb ik dit soort dagen niet zo vaak. Dat past namelijk echt niet in mijn planning!

x Imre

Leave a Reply