Oplossing voor een droge hoofdhuid

Lieve Imre,

[19:30 uur]
Dank je wel voor je lieve brief. Dat had ik echt even nodig. Laten we voor altijd vriendjes blijven! Gelukkig kan je het met vrienden ook over smerige problemen hebben. Dus bij deze!

Klaar ben ik er mee! Steeds jeuk, ranzige schilfers ter grootte van een continent, rode vlekken en (ieks!) korstjes in mijn haargrens. Ik schreef er vast al eerder over. Ik dacht altijd dat het roos was. Of eczeem. Of een soort van psoriasis. Maar eigenlijk weet ik het niet. De huisarts geeft er ook al geen naampje aan. Een tijdje geleden noemde een kapper (ze leek onwijs op Frenchie uit Grease!) op dat mijn hoofdhuid eigenlijk gewoon heel erg droog was. Niet overal, maar her en der. Uhm, okay… maar wat nu dan? De kapper had een idee. Ze was net op shampoocursus (ja, echt) geweest en stelde voor mijn haar met een soort scrubshampoo te boenen. Dat zou moeten helpen. En gelijk had ze. Mijn hoofd was vrij van schilfers. Ze had wel flink haar best gedaan, want 4 dagen later gloeide mijn vel nog steeds enorm na. Dat was minder fijn en dus niet voor herhaling vatbaar. Ook niet om dat het echt zo’n siliconen en parabenen slap bosje haar veroorzaakte.

Ondertussen zijn de jeuk en velletjes helaas weer terug. Tijd voor een nieuw plan. Droog vel betekent invetten toch? Nu heb ik dus mijn hoofdhuid net helemaal ingesmeerd met koolzaadolie. De bedoeling was eigenlijk olijfolie, maar we hebben nog geen boodschappen gedaan en koolzaadolie was het enige dat we nog in huis hadden. Koolzaadolie stinkt. En op je hoofd is heel dicht bij je neus…. Nu zit ik dus hier met vet haar, maar wel een lekker gevoel op mijn hoofd. Een uurtje intrekken en dan ga ik het uitwassen. Hopelijk lukt dat zonder al te veel toestand. Hahaha, zal je straks zien dat het er niet meer uit ga, terwijl ik morgen met mijn nieuwe baan start!

Koolzaad

Een Google actie leverde overigens op dat koolzaadolie vaak gebruikt wordt in cosmetica en onder andere rijk is aan vitamine E. Klinkt goed voor je huid, toch? En, ooh ja, het wordt ook gebruikt als biobrandstof. Maar dat terzijde. Ik was niet van plan mijn haar in de fik te steken (no no no!).

[21:00 uur]
Zo, na 3x shampooën is de olie gelukkig goed uit mijn haar gekomen en ik zit er weer fris gewassen bij. Met minder jeuk. Maar ja, dat is altijd zo als het net gewassen is. Het ziet er wel rustig uit.

Moet zeggen dat dit wel het gekste is wat ik tot nu toe gedaan heb om van de jeuk en lelijke plekken af te komen. Het zal vast nog wel herhaald moeten worden. Hopelijk werkt het. Jij hebt er toch ook last van? Misschien kunnen we verschillende soorten olie testen? We zijn vast niet de enigen. Ben eigenlijk wel benieuwd naar wat anderen allemaal al geprobeerd hebben en wat de resultaten daarvan waren!

Orphan Black

Anyway, is het tijd om heerlijk samen met T. op de bank te hangen met een kopje thee en een nieuwe aflevering van Orphan Black, een rare serie over klonen. Tot gauw!

Liefs, Annika

P.S.  Ik heb nog een Bongo high tea bon. Van T. gehad. Zullen we er samen eentje uitzoeken? :)

1 Comment on Oplossing voor een droge hoofdhuid

  1. Imre
    November 12, 2014 at 22:37 (4 years ago)

    Ik hou het nog even bij mijn huidige shampoo van Guhl.

    Reply

Leave a Reply