Fitspiration!

Mijn hoofd zat helemaal dicht geslibd. Zo dicht dat ik een tijdje niet gewerkt heb en me (bijna) helemaal van de digitale wereld heb afgesloten. En ook van al mijn goede bedoelingen; Weight Watchers, groene smoothies, gezond leven. Daardoor zat niet alleen mijn hoofd dicht geslibd, maar lijf raakte steeds voller. Dat leverde een aantal problemen op:

  • Tijdens onze vakantie wilde ik niet zwemmen (NO WAY dat ik mijn blubber op op klaarlichte dag zomaar aan iedereen show),
  • lukte rennen achter een bijna-zonder-zijwielen-fietsende dochter niet zo best,
  • zat mijn buik in de weg bij het lakken van mijn teennagels en
  • passen een hele hoop leuke kleren niet meer.
   (Oké, en natuurlijk is het ook gewoon heel ongezond en ziet het er niet fraai uit, zo’n dik lijf)

Disaster dus. En dat terwijl ik gewoon een gezond en sportief lijf wil. Maar ja… zo’n sportief lijf krijg je natuurlijk niet gratis. Daar moet je sportief voor zijn. Dat is een probleem. Op het moment ben ik helemaal niet sportief. Oplossing:

Net zo lang doen alsof tot je het BENT. Sportief dus.

Daarom ben ik de afgelopen weken al een paar keer naar huis gelopen. En dat is best ver: 10 kilometer van kantoor tot mijn voordeur. Vandaag heb ik dat in 1 uur en 52 minuten gedaan. Best netjes, toch? En stiekem wel lekker ook.

kb-city-blackZaterdag hebben we een step voor volwassenen (ja, echt waar) opgehaald in Alkmaar. Zondagochtend heb ik meteen mijn eerste rondje van 7 kilometer gereden. Ultra vroeg, omdat ik niemand tegen wilde komen in dit kleine dorp. Natuurlijk kwam ik toch een goede bekende tegen toen ik nog geen kilometer onderweg was, maar wie laat er nou op zondag om 7 uur ‘s morgen de hond uit? Het viel nog bar tegen trouwens, dat steppen. Conclusie: er moet echt gewerkt worden ik moet echt gaan werken aan mijn conditie.

 

En zo begint het.

 • Ik eet gezond (minder veel, minder carbs, bijna geen toegevoegde suikers, veel verse groenten),
 • drink water tot mijn buik er van klotst,
 • probeer 8 uur per nacht te slapen en
 • elke dag bewegen, waarvan minstens 3 keer per week stevig.

En dat alles met behulp van mijn nieuwe, ultra hippe, doe-alsof-je-vreselijk-actief-bent sporthorloge:

xNik

1 Comment on Fitspiration!

 1. Jan
  January 1, 2016 at 16:19 (3 years ago)

  Nieuwsgierig, dus toch een keertje lezen. Leuke stijl, je zelf een beetje met een korreltje zout nemen. Sportief lijf zou handig zijn. Beweegt helemaal uit zichzelf. Zou ik ook wel willen. Mijn eerste beweging zou wel eens het oppompen van racefietsbandjes kunnen zijn. Heb alleen nog geen deadline.

  Reply

Leave a Reply