Stedentrip Brugge

Lieve Annika,

brgg8Om te ontsnappen aan onze eigen portie ellende zijn vriendje en ik afgelopen week een paar dagen weg geweest. Waar we naartoe zouden gaan was nog een flinke zoektocht. Het moest binnen het budget passen (dus Londen en Parijs vielen af) en als we met de auto zouden gaan konden we niet via een land waar winterbanden verplicht zijn (exit Berlijn). Uiteindelijk werd het Brugge en dat bleek een prima keuze! We hadden een goede deal gevonden voor drie nachten in een hotelletje in het centrum en hebben ons uitstekend vermaakt.

Een bezoekje aan Brugge is een beetje een reis terug in de tijd. Als je de auto’s wegdenkt althans, want die mogen dwars door het centrum rijden. Naast auto’s zijn er veel fietsers, rijden er koetsen en lopen er vooral heel erg veel toeristen. Smalle straatjes met hobbelkeien, oude pandjes, veel kerken en kathedralen, doorkijkjes, bruggetjes, grachten waar je met een bootje (8 euro, 30 minuten) doorheen kan varen; het is bijna een openluchtmuseum. Maar dan bruisender. Overigens noemen ze zichzelf ‘het Venetië van het noorden’, maar de gemiddelde Nederlandse stad heeft meer water.

brgg2 brgg3

brgg9

brgg4

brgg6

brgg5

brgg7

En in veel van die oude pandjes bevinden zich winkels. Vooral winkels die chocolade verkopen in meer vormen, maten en smaken die je kan verzinnen. Als je erlangs loopt komt de zoete geur je al tegemoet. Om misselijk van te worden, maar ook onweerstaanbaar! Daarnaast drink je in België natuurlijk Belgisch bier en eet je wafels met daarop alles wat je lekker vindt!

brgg10

Bourgondisch leven kan in Brugge heel erg goed. In elke straat vind je restaurants die meestal ook een selectie lokale specialiteiten aanbieden. Zo hadden we konijn – gestoofd in bruin bier, Vlaamse stoverij – met een saus van bruin bier, gehaktballetjes in rode saus – ook met trappistenbier. Mjam!

Kortom, hou je van oude stadjes, chocola, bier en lekker eten, en vind je het niet erg om tussen hordes toeristen te lopen, ga dan zeker naar Brugge! Meer weten over Brugge, kijk op http://www.bruggevoorbeginners.nl en als je eenmaal weer thuis al je aangeschafte chocola hebt opgegeten, ga dan vooral een tijdje niet op de weegschaal staan!

x Imre

Leave a Reply