Vieren als het moeilijk is

Lieve Imre,

Oneerlijk wanneer collectelopers onwetend het salaris van goededoelendirecteuren bij elkaar sprokkelenOneerlijk wanneer dieren een gruwelijke dood sterven voor nepcomfortOneerlijk wanneer iemand dierbaars zo ziek is dat je alleen machteloos kan hopen op een goede afloop.

Soms wil ik overal tegen aanschoppen, wil ik dat ik dingen kon veranderen door te knippen met mijn vingers. Alles, de wereld, mooier kon maken. Maar dat kan ik natuurlijk niet. En dan hoor ik N., van vier jaar oud, voor Sinterklaas wensen dat alle kinderen bloemen krijgen. Ze vraagt niks voor zichzelf, maar uit haar hart zo’n mooi gebaar. Daar kan niets tegen op. Boosheid vervaagd en verdriet maakt langzaam plaats voor vertrouwen. In ieder geval in de toekomst van de twee prachtige meiden die ons leven versieren. En voor wie ik voor altijd hun pake als windvaan wens.

Laten we het leven vieren. Zo vaak als we kunnen.

Liefs, Annika

8 Comments on Vieren als het moeilijk is

 1. Margo
  November 25, 2014 at 23:11 (4 years ago)

  Hele dikke knuffel van ons!

  Reply
  • Annika
   November 25, 2014 at 23:49 (4 years ago)

   Dank je, lieve nicht. X

   Reply
 2. Paul
  November 26, 2014 at 00:24 (4 years ago)

  Lieve Nik,
  Je schrijft precies wat ik voel de afgelopen dagen. Sprakeloos.
  XXX

  Reply
  • Annika
   November 26, 2014 at 08:52 (4 years ago)

   Weet ik. X

   Reply
 3. Hedi
  November 26, 2014 at 10:59 (4 years ago)

  Je bent een geweldig mens; met deze attitude kom je overal, kom je overal uit en kan je alles aan. Love you.

  Reply
  • Annika
   November 26, 2014 at 12:19 (4 years ago)

   Wat een lieve berichten allemaal. Dank je, Hedi! X

   Reply
 4. Karin
  November 26, 2014 at 12:43 (4 years ago)

  De zuiverheid van een kinderziel is een groot geschenk. Kinderen staan nog dichtbij het paradijs. Zij zijn de engelen die volwassenen hoop geven in wanhopige tijden. Zomaar, op een onverwacht moment, door een lief gebaar, een zachte aai, een liefdevolle knuffel. Geniet ervan en haal je kracht daaruit.

  Reply
  • Annika
   November 26, 2014 at 20:19 (4 years ago)

   Bedankt voor je reactie, Karin! X

   Reply

Leave a Reply