Over eten en goed zorgen voor je lichaam

Volgens mij hebben jullie echt een heerlijke tijd gehad in Brugge. Ook letterlijk. Verleidingen met de hoofdletter C! Ik snap dat je de weegschaal liever even niet tegen kwam. Toevallig zag ik gisteren een documentaire over eten (of meer over niet eten eigenlijk) op Netflix: Sick, fat & nearly dead van Joe Cross. Die ook direct de hoofdrolspeler in de docu is. Je ziet hem als veel te zware Australiër een sapvastkuur volgen tijdens een roadtrip van 30 dagen in de VS, waarbij hij heel veel en snel afvalt. Tussendoor vertelt hij over de voordelen voor enorme hoeveelheden groenten. Die hoeveelheden zijn de reden om het als sap te nuttigen, want al kauwend zou je de hele dag bezig zijn. Elke 10 dagen laat hij zijn gezondheid aan de hand van onder ander bloedwaardes, gewicht, BMI checken door een arts.

Joe Cross - Before and After

Minpuntje van de documentaire is dat je ziet dat hij beschikt over een behoorlijk budget en zomaar 30 dollar per dag aan groenten kan versappen. Wat ik wel interessant vond, waren de interviews met random Amerikanen op straat. Joe vraagt ze waarom ze eten wat ze eten, wat het volgens hen voor hun gezondheid doet, hoe ze denken over hun levensverwachting en naar verantwoordelijkheid. Dat is waar mijn ogen open gingen, want waarom zorgen veel mensen (net zoals ik) zo slecht voor hun lichaam?

YOU-HAVE-TO-GET-TO-A-POINT-WHERE-YOU-LOVE-YOURSELF-ENOUGH-TO-TAKE-CARE-OF-IT

Ongelooflijk beschamend is het eigenlijk. Zo veel mensen zijn (ernstig) ziek en vechten voor hun leven. Terwijl anderen zich vol proppen met chemische zooi, dat zich presenteert als eten. Mensen slikken pillen voor van alles en nog wat, maar eten in sommige gevallen weinig vers, echt voedsel. Je weet wel, groenten, fruit en onbewerkte producten. Ondertussen slikken we niet alleen pillen, maar ook chemicaliën via voedsel met keurmerken van grote instanties als zoete koek. En dragen we soms meer zorg voor een uitgebalanceerd dieet voor onze huisdieren dan voor onszelf.

10-Surprising-People-Foods-your-Dog-Can-Eat-

Nee, ik ga niet direct een slow juicer kopen, maar wel beter voor mijn lijf zorgen. Voor mezelf, als voorbeeld voor mijn kinderen en als eerbetoon aan Paul, die zo hard knokt om weer gezond te worden.

Liefs, Nik

4 Comments on Over eten en goed zorgen voor je lichaam

 1. Tjomme
  March 26, 2015 at 21:17 (4 years ago)

  Love you Nik

  Reply
 2. Anja
  March 26, 2015 at 23:04 (4 years ago)

  Lieverd je bent het zo waard! Blij dat je het ziet voor jezelf. En ook voor die twee heerlijke meisjes

  Reply
 3. Paul
  March 26, 2015 at 23:20 (4 years ago)

  Tranen in mijn ogen maar het belangrijkste van alles is dat je het voor jezelf doet. Omdat je het waard bent om goed voor te zorgen. Ik sta hoe dan ook achter je.

  Reply
 4. Inge
  March 27, 2015 at 12:04 (4 years ago)

  Het is zo zonde hoe weinig mensen om hun gezondheid denken. Want echt waar, gezond, “clean” eten hoeft helemaal niet veel duurder te zijn, je moet er gewoon wat meer aandacht aan schenken. En stiekem is dat ook best wel leuk!

  Reply

Leave a Reply