Kak

Lieve Imre,

We hebben er een spannende week opzitten vol met kakmomenten. We hebben een bod op een huis gedaan, maar dat is helaas vooralsnog aan ons voorbij gegaan. Er was een hogere bieder. Best lastig nog om een bod vast te stellen waar je achter staat. Hoe bepaal je de hoogte van je bod? Wij hebben de werkelijke waarde van het huis uitgezet tegen een soort spijt-optie. We probeerden een balans te vinden tussen het bedrag waarvoor we geen spijt zouden hebben als we niet de beste bieder werden en het bedrag waarmee we zouden ‘winnen’ maar waarmee we het huis niet te duur zouden kopen.

Best jammer van het huis, maar mijn focus lag op iets heel anders. De hart- en vaatziekten, die vanuit we van mijn opa geërfd hebben, speelden op. Niet bij mij, maar bij mijn moeder. Dat leverde een paar erg spannende dagen op vol ziekenhuisonderzoeken. Hoewel het uiteindelijk met een sisser (maar ook wat schade) afliep was maak ik me nu best zorgen. Om haar, maar ook om mijn broer en mijzelf. Eerder kon ik me niet zo druk maken om hart- en vaatproblemen een generatie verder dan mijn ouders. Maar nu… Nu rijzen er allerlei vragen, zoals: “Hoe zit dat met hormonale anticonceptie?”, “Moet ik stoppen met koffie drinken en zoute dingen eten?” en “Kan of moet ik ieder jaar een soort preventieve APK op mijn bloed, lijf en leden laten uitvoeren?”. Hoog tijd voor een bezoek aan de huisarts dus. Maar tips lees ik natuurlijk ook graag.

Meer kak, maar dan letterlijk. Ik weet dat kinderen van alles moeten ontdekken en dat onder andere met hun mond doen. Het resultaat is helaas wel smerig. In ieder geval, zo hebben wij in drievoud in de luier ontdekt, weet M. nu dat je paardenbloemen of goudsbloemen (kon het verschil niet zo goed zien) best kunt eten. Jak!!

Volgende keer hopelijk een vrolijker verhaal. Voor nu hoop ik dat je kan genieten van het mooie weer. Het trouwfeest van je broertje zag er goed uit! Teveel drinken doe ik eigenlijk niet meer: door de meiden heb ik constant een soort van überverantwoordelijk geweten op mijn schouder zitten dat fluistert: “Wat als er nu iets met ze gebeurt, dan ben je te beneveld om goede beslissingen en acties te nemen?” Het wensje voor nog een glas wijn, wint het daar nooit van.

Liefs, Annika

Leave a Reply